BWA-BG

Фотоконкурс на БАВ „Вода за живот“ в рамките на СЕДМИЦА НА ВОДАТА, 2020

Днес, в Световния ден на водата – 22 март, нека отправим дълбока благодарност към невидимите на първата линия в борбата срещу COVUD-19 – ВиК операторите и техните подизпълнители.

Именно хората, работещи в отрасъл „Водоснабдяване и канализация“, сега не могат да останат по домовете си, за да се грижат за себе си и за семействата си. Защото те имат най-отговорна мисия към обществото – да доставят чиста вода до дома на всеки един от нас. Всички знаем препоръките на Световната здравна организация – високата хигиена е основната превенция срещу опасния коронавирус.

Във връзка с това, Уважаеми колеги от ВиК дружествата, Уважаеми колеги, ангажирани във ВиК отрасъла, Благодарим Ви за Вашия висок професионализъм и във време на пандемия.

Благодарим Ви, че имаме вода за живот.

Бъдете здрави.

Изпреварили събитията, ние от Българска асоциация по водите (БАВ) организирахме фотоконкурс с фотоизложба на тема „Вода за живот“. С тази наша инициатива изразяваме благодарността си към ВиК операторите в България.

Фотоконкурсът се провежда по повод Световния ден на водата – 22 март, в рамките на събитието на БАВ „СЕДМИЦА НА ВОДАТА“. „С впечатляващите авторски творби на номинираните във фотоконкурса на БАВ бихме искали поне 40 пъти да припомним, че чистата вода за всички нас е безценен и жизненоважен ресурс. Нека я пазим и пестим. Нека не забравяме, че зад това да ползваме свободно вода, която се връща в природата пречистена след това, стоят усилията на професионалистите от ВиК дружествата в България.“. Това отбеляза председателят на БАВ инж. Иван Иванов.

Насладете се online на Фотоизложбата на БАВ „Вода за живот“ (в интернет страницата на БАВ от 12:00 часа днес и във facebook страницата ни), която представя 40 прелестни авторски фототворби, от които струят послания за повече благодарност, отговорност, и за загриженост за самите нас, за другия и за природата.

Финансирането за наградния фонд в конкурса традиционно се осигурява от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

През 2020 г. събитието се провежда със специалната подкрепа на Район „Витоша“ на Столичната община и кмета инж. Теодор Петков.

Дългогодишен партньор на БАВ във фотоконкурса и фотоизложбата на БАВ е копирен център „Мания принт“.

Фотоизложбата на БАВ „Вода за живот“ се осъществява с любезното съдействие на WWF и „Тиера верде България“.

Translate »