BWA-BG

Българска асоциация по водите (БАВ) обявява фотоконкурс на тема „Вода за живот“, с начало 28 ноември 2019 г. Артистичната надпревара се организира от БАВ в рамките на събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА, 2020 г., което ежегодно се провежда от Асоциацията по случай Световния ден на водата – 22 март.

Целта на фотоконкурса е да се даде възможност на талантливи хора да покажат своите способности в областта на фотографията, изразявайки виждането си за водата като безценен природен ресурс (в бита, ежедневието, заобикалящата ни среда), и подчертавайки значението на водата, за да съществува живота. Авторските интерпретации в снимки трябва да демонстрират красотата и чистотата на водата. Трябва да подсказват, че тя дава живот, здраве, храна, енергия. Трябва да напомнят за значението на водата за хората и колко безценен ресурс за съществуването на планетата е тя.

Желанието на БАВ е да се обърне внимание на значимата тема за климатичните промени и последиците от тях, част от които са дългите периоди на засушаване, водещи до безводие и на територията на България. Фотоконкурсът е придружен от Кръгла маса на значима тема, свързана с измененията в климата и проблемите с водата.

Фотоконкурсът се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Уважаеми творци зад обектива, ако имате желание да вземете участие в нашия фотоконкурс, изпратете ни Ваши авторски снимки, посветени на водата. Очакваме до три от Вашите уникални работи до 23:59 часа на 6 януари 2020 г. (понеделник), на електронната поща на конкурса: photo-contest@bwa-bg.com

На 8 януари 2020 г. всички снимки, одобрени за участие във фотоконкурса, ще бъдат публикувани във facebook страницата на Българска асоциация по водите (БАВ). Там до 12:00 часа на 28 януари ще бъде възможно тяхното онлайн оценяване с „харесване“, което ще определи 10-те фаворита на публиката. Следва жури, с представители на МОСВ и ПУДООС, да посочи още 30 фаворита във фотоконкурса. Всички тези 40 впечатляващи кадъра ще станат част от необикновената фотоизложба „Вода за живот“ в София и ще започнат да мерят сили за награди.

Само 5 от 40-те снимки, част от фотоизложбата ще бъдат обявени за безспорни победители в конкурса на БАВ, в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции и дружества, НПО организации); награда на онлайн публиката (победителят ще стане известен на 28 януари 2020 г.). На официална церемония, организирана от БАВ, авторите на най-харесваните фотографии ще получат специални награди от МОСВ и ПУДООС.

Преди да решите да участвате във фотоконкурса на БАВ, моля да се запознаете с Регламента и Общите условия на фотоконкурса.

От Българска асоциация по водите Ви пожелаваме успех!

Translate »