Skip to main content
Търсене

На 20 ноември 2023 г. катедра „Инженерна химия“ на Химикотехнологичния и металургичен университет в София отпразнува 60-годишен юбилей. Празникък бе отбелязан с специализирана юбилейна конференция, включваща разнообразна програма, акценти от която бяха:

  • Тържествена церемония по случай 60 години от основаването на катедра „Инженерна Химия“
  • Научна сесия
  • Постерна сесия „ Академия и индустрия“

По време на тържествената церемония инж. Иван Иванов – председател на БАВ, в ролята му на член на настоятелите на ХТМУ има възможността да поздрави бивши и настоящи състуденти, колеги, преподаватели и гости на събитието, а академичния съвет на ХТМУ го удостои с Почетен знак и грамота по повод юбилея и заслуги за издигане на авторитета на ХТМУ.

Трябва да направим така, че да привлечем интереса на младите към тази изключително важна за подобряването на качеството на живот на всички хора катедра и специалности, които се преподават в нея.

„По време на следването ми в катедрата научих не само техническата материя, но и различни стратегически и управленски методи. Като само един пример бих дал това, че един проблем, колкото и голям и сложен да изглежда, винаги може да бъде разделен на по-малки, които един по един разрешени ще доведат до завършен краен резултат.

Пожелавам на катедрата още много пъти по 60 години отпразнувани годишнини“.

Translate »