Skip to main content
Търсене
[vc_single_image image=“8463″ img_size=“full“]

Българска асоциация по водите (БАВ) обявява фотоконкурс на тема „Водата“, с начало 01 март 2021 г. Артистичната надпревара се организира от БАВ в рамките на събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА, 2021 г., което ежегодно се провежда от Асоциацията по случай Световния ден на водата – 22 март.

Целта на фотоконкурса е да се даде възможност на талантливи хора да покажат своите способности в областта на фотографията, изразявайки виждането си за водата като безценен природен ресурс (в бита, ежедневието, заобикалящата ни среда), и подчертавайки значението на водата, за да съществува живота. Авторските интерпретации в снимки трябва да демонстрират красотата и чистотата на водата. Трябва да подсказват, че тя дава живот, здраве, храна, енергия. Трябва да напомнят за значението на водата за хората и колко безценен ресурс за съществуването на планетата е тя. Желанието на БАВ е да се обърне внимание на значимата тема за климатичните промени и последиците от тях, част от които са дългите периоди на засушаване, водещи до безводие и на територията на България.

Фотоконкурсът се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и денонощни копирни центрове Мания принт.

Уважаеми творци зад обектива, ако имате желание да вземете участие в нашия фотоконкурс, изпратете ни Ваши авторски снимки, посветени на водата. Очакваме до три от Вашите уникални работи до 23:59 часа на 21 март 2021 г., на електронната поща на конкурса: photo-contest@bwa-bg.com

На 22 март 2021 г. всички снимки, одобрени за участие във фотоконкурса, ще бъдат публикувани на facebook страницата на БАВ. Там до 23:59 часа на 29 март ще бъде възможно тяхното онлайн оценяване с „харесване“, което ще определи 10-те фаворита на публиката. Следва жури, което ще обявим допълнително, да посочи още 30 фаворита във фотоконкурса. Всички тези 40 впечатляващи кадъра ще станат част от виртуалната фотоизложба „Водата“ и ще мерят сили за награди.

Само 5 от 40-те снимки, част от фотоизложбата ще бъдат обявени за безспорни победители в конкурса на БАВ, в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции и дружества, НПО организации); награда на онлайн публиката. Победителите в първите четири категории ще станат известни в началото на април 2021 г., докато фотографията с най-много харесвания във фейсбук до 23:59 ч. на 28 март ще грабне наградата на онлайн публиката. Авторите на тези 5 най-харесвани фотографии ще получат специални награди, които ще обявим допълнително.

Преди да решите да участвате във фотоконкурса на БАВ, моля да се запознаете с Регламента и Общите условия на фотоконкурса.

От Българска асоциация по водите Ви пожелаваме успех!

[vc_btn title=“Общи условия“ align=“center“ i_type=“openiconic“ i_icon_openiconic=“vc-oi vc-oi-list“ link=“url:https%3A%2F%2Fbwa-bg.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F03%2Fbwa_photocontest_2021-obshti_uslovia.pdf||target:%20_blank“ button_block=“true“ add_icon=“true“]
[vc_btn title=“Регламент“ align=“center“ i_align=“right“ i_type=“openiconic“ i_icon_openiconic=“vc-oi vc-oi-info“ link=“url:https%3A%2F%2Fbwa-bg.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F03%2Fbwa_photocontest_2021-reglament.pdf||target:%20_blank“ button_block=“true“ add_icon=“true“]

Поради големия интерес и получените много снимки, по-долу представяме 100-те творби, които официално участват във Фотоконкурса. Можете да гласувата до полунощ на 28 март на страницата ни във фейсбук.

Класиране на онлайн публиката:

1 Теодора Даскалова – Водни лилии в Лесопарк Липник 244
2 Дарина Даскалова – Магията на водната лилия край град Русе 220
3 Теодора Даскалова – Залез над морето край град Бяла (Варненско) 194
4 Антоанета Панова – Природата ни изпраща зов 191
5 Антоанета Панова – Течи бистра речице! 188
6 Вячеслав Попов – Водата в планината – тук е Райско кътче на Земята 183
7 Вячеслав Попов – Екологично чиста езерна вода с неповторима красота 183
8 Теодора Даскалова – Една малка Ниагара в сърцето на Еленския Балкан – Христовски водопад 174
9 Вячеслав Попов – Водата ресурс и благо за живота, здравето и красотата 161
10 Илия Левков – Водата – свобода, сила и живот за хората 159
11 Валери Йорданов – Завоите на Арда 156
12 Антоанета Панова – Пролетен дъжд 151
13 Аделина Трухчева – Ден на влажните зони – Атанасовско езеро 144
14 Аделина Трухчева – Край Еленската река 120
15 Аделина Трухчева – Магията на Костенецкия водопад 120
Translate »