Skip to main content
Търсене

На 11 май 2023 г. за девети път от Сдружение „Българска асоциация по водите“ в партньорство със Съюз на ВиК Операторите в Република България организирахме специализираното професионално състезание по откриване на скрити течове. По регламент надпреварата се проведе на територията на дружеството-победител в последното издание, а именно „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД – Разград. Домакините, заедно с Александър Георгиев – експерт в откриването на течове и част от организационния екип на надпреварата, бяха подготвили за трасе на състезанието част от улица, недалеч от центъра на града.

Партньори на БАВ и СВиКОРБ бяха фирмите Ейч Ти Ай България, Електра помп, Райкомерс Конструкшън и SebaKMT.

За купата на БАВ, както и други интересни награди, се бориха 12 отбора от ВиК дружества от цялата страна. Както винаги – първо бе разяснен регламента, изтеглен жребия, а веднага след това първият претендент за челното място беше вече на място. След приключване на състезателната част бяха направени два изкопа на улицата (където повечето отбори бяха посочили наличие на авария). Първата дупка се оказа суха, без наличие на авария, докато на второто място течът бе налице, но отстранен, благодарение на чакащите екипи на Водоснабдяване Дунав – Разград. Всички участващи отбори се представиха добре, но съгласно точкова система бяха определени и призьорите, а именно:

  • Златният медал и голямата купа на БАВ бяха спечелени от представителите на ВиК Пловдив. Те бяха поощрени още с 500 лв парична награда, осигурена от Съюза на ВиК операторите в Република България (СВиКОРБ), както и с нов комплект апаратура за откриване на скрити течове, осигурена от фирма SebaKMT.
  • Среброто отиде във ВиК Враца, които допълнително получиха и 300 лв, осигурени от СВиКОРБ.
  • Бронз грабнаха представителите на ВиК Хасково, които освен медали и купа получиха и 200 лв парична награда, осигурена от СВиКОРБ
Translate »