Skip to main content
Търсене
[vc_single_image image=“8218″ img_size=“full“]

Проф. Димитър Аличков, дългогодишен преподавател в УАСГ, оглави БАВ

Българска асоциация по водите (БАВ) избра нов председател на проведеното на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на организацията.

Проф. д-р инж. Аличков е завършил 114-та гимназия с изучаване на английски език, София, 1977 г.; Висше образование – Университет по архитектура, строителство и геодезия (бивш ВИАС), Хидротехнически факултет, 1984 г.; квалификация – строителен инженер по „Водоснабдяване и канализация”. Следдипломно обучение и квалификация:
– Свободно докторантура  в областта „Моделиране на водопотреблението”, 1992– 1995 г.; научна степен „доктор” (бивша „кандидат на техническите науки”);
– Специализация в Университета в гр. Генуа, Италия в областта на „Дистанционни методи (Remote sensing)” и „Моделиране и оптимизация на водоснабдителни и канализационни систми“.

Владее английски и руски език. Доскорошен ръководител катедра „Водоснабдяване, канализация и пречистване на води“ в Университета по архитектура строителство и геодезия (УАСГ), и член на Управителния съвет на БАВ.

Проф. Аличков пое щафетата от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов, който бе избран за председател на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“.

Последното интервю на проф. Аличков можете да прочетете тук.

Translate »