Skip to main content
Търсене
[vc_single_image image=“7964″ img_size=“full“]

Съгласно доклад, публикуван на страницата на испанската организация по регулиране на пазарите и конкуренцията (CNMC), са идентифицирани серии от ключови проблеми, които би трябвало да бъдат адресирани в предстоящата позиция на парламент относно зелените политики и управлението на водите.

Покрай серия от предложения за подобряване регулирането на градските води, CNMC предлага оптимизиране на водоснабдителните и пречиствателните услуги чрез фрагментиране на сектора, докато се изготви обща методология за определяна на таксите, което ще позволи на ВиК операторите да предвиждат своите приходи и разходи по-ефективно.

Фактът, че загубите на вода в Испания се оценяват на около 25% от 2007 г. е показател, че има място за много подобрения, според регулатора, който описва бъдещия „зелен документ“ като идеална възможност да се започне реформа.

Други предложения включват заимстване на добри практики от Германия, Англия и Португалия като например въвеждане на сравнителен анализ за стимулиране на добрата конкуренция, елиминиране на ненужни ограничения при конкуренцията в области като поставянето и отчитането на водомери.

Translate »